Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
phone icon

Τηλεφωνικές παραγγελίες +30 2311 212696

Δωρεάν μεταφορικά απο 60€ και πάνω

Φυσικά σαπούνια και γιατί να τα προτιμήσεις

Φυσικά σαπούνια vs σαπούνια εμπορίου.

Την επόμενη φορά που θα σταθείτε στο διάδρομο προσωπικής περιποίησης , δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες. Η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων στο ράφι, δεν μπορούν να ονομάζονται «σαπούνια» είτε μιλάμε για υγρά/αφρόλουτρα , είτε για στέρεα, γιατί πολύ απλά είναι απορρυπαντικά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κατασκευαστές εμπορικών «σαπουνιών» έχουν αφαιρέσει τα περισσότερα από τα «καλά» συστατικά που παράγονται κατά τη διαδικασία σαπωνοποίησης και τα έχουν αντικαταστήσει με συνθετικά αφριστικά και δραστικές χημικές ουσίες. Αυτές οι φτηνές, άφθονες σε απορρυπαντικά «μπάρες & αφρόλουτρα», όχι μόνο δεν κάνουν καλό στο δέρμα, αλλά είναι επίσης πάρα πολύ ζημιογόνες για τον πλανήτη, αφού όλα καταλήγουν στις θάλασσες μας.

Γιατί δηλαδή είναι τόσο αρνητικό να χρησιμοποιώ ένα εμπορικό «σαπούνι»;

Η εμπορική σαπωνοποιία έχει προβεί στην πολύ άσχημη πρακτική αφαίρεσης της γλυκερίνης που παράγεται κατά τη φυσιολογική διαδικασία σαπωνοποίησης. Η γλυκερίνη είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα ουσία που συχνά μεταπωλείτε σε άλλες καλλυντικές και φαρμακευτικές εταιρείες για να κάνουν λοσιόν και κρέμες. Το δέρμα σας λοιπόν, αφού έχει στεγνώσει από τις χημικές ουσίες του σκληρού απορρυπαντικού με το οποίο πλένεστε και που νομίζετε ότι είναι «σαπούνι», χρειάζεται απεγνωσμένα  ενυδάτωση.

“GREECE” φυσικό απολεπιστικό σαπούνι με ελαιόλαδο και κουκούτσι ελιάς

 

 

Γιατί ένα εμπορικό σαπούνι είναι στην ουσία «απορρυπαντικό» και όχι πραγματικό σαπούνι;

Τα περισσότερα εμπορικά «σαπούνια» περιέχουν συνθετικά μέσα αφρισμού, τεχνητά χρώματα και μια πληθώρα από χημικές ουσίες που δεν ξέρουμε τις μακροπρόθεσμες αρνητικές, χημικές τους ιδιότητες. Αυτό γίνεται κυρίως για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι το κόστος. Τα φυσικά σαπούνια περιέχουν συστατικά που είναι εξ’ αρχής πολύ ποιο ακριβά. Επίσης απαιτούν όχι μόνο εργατικά χέρια αλλά και χρόνο για να κατασκευαστούν και να ωριμάσουν. Αυτά όλα επηρεάζουν την τελική τιμή που καθορίζεται από την σύσταση του προϊόντος και τον απαιτούμενο χρόνο κατασκευής και προετοιμασίας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ένα φυσικό, χειροποίητο σαπούνι με όλα τα ενυδατικά του συστατικά, δεν μπορεί να αντέξει τη διαχείριση των μηχανημάτων αυτόματης τυποποίησης. Η αυτόματη τυποποίηση «χτυπάει και πιέζει αλύπητα» την σαπουνόμαζα και ως εκ τούτου χρειάζεται ένα προϊόν σκληρό και ανθεκτικό. Εξού και η χημεία. Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του δέρματος μας.

“BLACK LAVA” φυσικό σαπούνι με ηφαιστειακή λάβα και ενεργό άνθρακα.

Ποια είναι η εναλλακτική λύση;

Τα φυσικά, χειροποίητα σαπούνια είναι η λύση. Υπάρχουν στην αγορά εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, φυσικά σαπούνια,δηλαδή πραγματικά σαπούνια. Σίγουρα  κοστίζουν περισσότερο από τις μπάρες απορρυπαντικού που βρίσκουμε στα εμπορικά ράφια, τα αφρόλουτρα ή τα υγρά σαπούνια προσώπου. Αλλά η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι αυτά τα σαπούνια είναι πραγματικά ευεργετικά και ωφέλιμα τόσο για το δέρμα και την υγεία μας γενικότερα, όσο και τον πλανήτη.

Τα συστατικά που πρέπει να δώσουμε βάση

Όπως στα εμπορικά έτσι και στα χειροποίητα σαπούνια θα πρέπει να διαβάσετε τις ετικέτες. Θέλουμε σαπούνια που χρησιμοποιούν μόνο αγνά και κατάλληλα για την χρήση τους υλικά (χρώματα-αρώματα κλπ). Δεν είναι όλα τα αιθέρια έλαια της ίδιας ποιότητας και καθαρότητας. Άρα θέλει προσοχή.

“BLACK LAVA” φυσικό υγρό σαπούνι προσώπου

Γιατί είναι σημαντική η γλυκερίνη;

Η γλυκερίνη είναι μια υγροσκοπική ουσία. Προσελκύει την υγρασία και την προσφέρει πίσω στο δέρμα μας. Στο φυσικό και χειροποίητο σαπούνι, ένα μόριο γλυκερίνης δημιουργείται σε κάθε τρία μόρια σαπουνιού. Στα φυσικά σαπούνια, όλα τα φυσικώς ενυπάρχοντα ποσοστά γλυκερίνης παραμένουν άθικτα μαζί με όλα τα ευεργετικά και θρεπτικά οφέλη για το δέρμα μας.

 

Και τι κάνω από ‘δω και πέρα;

Καλό θα είναι αν θέλουμε να κρατήσουμε τον οργανισμό μας απαλλαγμένο από χημικά να προτιμάμε τα φυσικά σαπούνια.Το δέρμα μας είναι αν ένα μεγάλο σφουγγάρι και απορροφάει όλες τις ουσίες που το ακουμπάνε.Επίσης αν θέλουμε ένα απαλό και ενυδατωμένο δέρμα θα πρέπει να αποφεύγουμε όλα αυτά τα “σαπούνια” τα οποία το περισσότερο είναι απορρυπαντικά και όχι φυσικά, είτε μιλάμε για υγρά σαπούνια/αφρόλουτρα, σαπούνια προσώπου είτε για στέρεα.

Δες εδώ φυσικά σαπούνια

Κλείσιμο

Illicit GK

SKIN CARE

Κλείσιμο

Είσοδος

Κλείσιμο

Καλάθι (0)

Το καλάθι είναι άδειο Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Illicit GK

SKIN CARE





EnglishGermanGreekRussian