Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
phone icon

Τηλεφωνικές παραγγελίες +30 2311 212696

Δωρεάν μεταφορικά απο 60€ και πάνω

Ενεργός άνθρακας: Ο μαύρος χρυσός για το σώμα.

Η ιστορία του ενεργού άνθρακα πάει πολύ πίσω στην ιστορία. Είναι γνωστός από την αρχαιότητα για την  απορροφητική του ικανότητα, τις αποτοξινωτικές ιδιότητες οι οποίες είναι ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι τόσο παλιά η χρήση του που δεν μπορούμε να καθορίσουμε το πότε χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Ξέρουμε ότι οι αρχαίοι Ινδοί χρησιμοποιούσαν τον άνθρακα για να εξυγιάνουν το πόσιμο νερό και οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν από το 1500 π.Χ. για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους. Επίσης ο Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε άνθρακα συχνά στις διάφορες θεραπείες του.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας

 Ο ενεργός άνθρακας είναι στην μία λεπτή, άοσμη, άγευστη και καθόλου τοξική μαύρη σκόνη και μπορεί να παραχθεί από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, φλοιό καρύδας και πυρήνες ελιάς. Να τονίσουμε επίσης ότι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν και είναι παρόμοιος με τον απλό άνθρακα, διαφέρουν όμως στον τρόπο επεξεργασίας. Ο ενεργός άνθρακας θερμαίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα και αφού το ξύλο θερμανθεί χωρίς την παρουσία οξυγόνου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο άνθρακας σχηματίζεται ομαλά.

Ποια τα οφέλη του ενεργού άνθρακα

Αποτοξίνωση με ενεργό άνθρακα: Ο ενεργός άνθρακας, χάρη στην ικανότητά του να απορροφά άμεσα  χημικά και τοξίνες, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε περιπτώσεις δηλητηρίασης. Το 1831 ο Γάλλος χημικός, Pierre Fleurus Touery, ήπιε μπροστά στους συναδέλφους του στρυχνίνη πολλές φορές πάνω από το όριο της θανατηφόρας δόσης και προς έκπληξη όλων δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Φυσικά αυτό έγινε αφού είχε πιει προηγουμένως περίπου 15 γραμμάρια άνθρακα, ο οποίος δέσμευσε το δηλητήριο μέσα στο σώμα του. Μπορείτε να το βρείτε και σε φαρμακεία σε μορφή χαπιού ή σαν συμπλήρωμα διατροφής. Με την παραμονή του στο έντερο απορροφά τοξίνες, φυτοφάρμακα και επικίνδυνα βακτήρια.
Για καθαρό δέρμα: Οι ιδιότητες του ενεργού άνθρακα στο δέρμα είναι γνωστές όπως είπαμε από την αρχαιότητα. Απορροφά σμήγμα, σκόνη και ρύπους, κάνοντάς το ιδανικό για λιπαρότητα και ακμή και ταυτόχρονα συσφίγγει τους πόρους. Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης προσώπου ο ενεργός άνθρακας υπάρχει και σε πολλά προϊόντα για μαλλιά, καθώς καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής  και απομακρύνει σμήγμα και την λιπαρότητα.

Για λαμπερό χαμόγελο: Ο ενεργός άνθρακας απομακρύνει με μεγάλη επιτυχία και τους λεκέδες από τα δόντια χαρίζοντάς μας φωτεινό χαμόγελο και κατάλευκα δόντια. Λευκαίνει φυσικά και γυαλίζει τα δόντια, ενισχύει το σμάλτο τους και αποτοξινώνει την στοματική κοιλότητα χωρίς χημικά και άλλα βλαβερά συστατικά.

Για Δυσπεψία: Ο ενεργός άνθρακας είναι ιδανικός για φούσκωμα, δυσπεψία και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές, καθώς απορροφά τα αέρια που συσσωρεύονται στο έντερο. Επίσης απορροφά και τα επικίνδυνα βακτήρια που προέρχονται από αυτά, αντιμετωπίζονται έτσι πολλές διαταραχές της πέψης.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πλέον πολλά προϊόντα από συμπληρώματα διατροφής ενεργού άνθρακα, έως καλλυντικά και προϊόντα στοματικής υγιεινής. Ότι και να διαλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ενεργός άνθρακας ήρθε για να μείνει και να προστεθεί στην καθημερινότητα μας σε πολλούς πλέον τρόπους.

Προϊόντα ενεργού άνθρακα “ILLICIT GK skin care”
Κλείσιμο

Illicit GK

SKIN CARE

Κλείσιμο

Είσοδος

Κλείσιμο

Καλάθι (0)

Το καλάθι είναι άδειο Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Illicit GK

SKIN CARE





EnglishGermanGreekRussian