Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
phone icon

Τηλεφωνικές παραγγελίες +30 2311 212696

Δωρεάν μεταφορικά απο 60€ και πάνω

Χρυσός…η πολυτέλεια στην υπηρεσία του δέρματος.

 Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για τη χρήση του χρυσού σε προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας , καθώς και σε θεραπείες σε πολυτελή ινστιτούτα αισθητικής για την υπηρεσία του δέρματος.
 Η αλήθεια είναι ότι οι θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες του χρυσού είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Αίγυπτο ο καθαρός χρυσός ήταν εργαλείο για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος. Αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα κοιμόταν με μάσκα χρυσού κάθε βράδυ. Στην Αρχαία Ρώμη ο χρυσός χρησιμοποιείται  για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων και στην Κίνα   θεωρούνταν φάρμακο και κλειδί για τη νεότητα. Η βασίλισσα της δυναστείας Ching χρησιμοποιούσε το χρυσό στο πρόσωπό της καθημερινά.
 Σε επιστημονικό λοιπόν επίπεδο έρευνες αποδεικνύουν τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Είναι αλήθεια πως το δέρμα από μια φλεγμονή μπορεί να εμφανίσει από ακμή έως και ρυτίδες. Με την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης που περιέχουν χρυσό, προσφέρουμε μια εξισορροπητική και αντιγηραντική δράση,  και παράλληλα ενισχύουμε και την παραγωγή κολλαγόνου. Άρα ο χρυσός βοηθά το δέρμα μας να είναι πιο ελαστικό, όμορφο και νέο, ενώ  δίνει την ευκαιρία στα υπόλοιπα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα.

Ποια είναι συνολικά λοιπόν τα πλεονεκτήματα του χρυσού;

Αντιγηραντική, συσφικτική δράση: Ο χρυσός εμποδίζει και επιβραδύνει τη μείωση του κολλαγόνου προλαμβάνοντας τη γήρανση. Ενεργοποιεί επίσης την ανάπτυξη κυττάρων στο βασικό στρώμα της επιδερμίδας για την εν γένει αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος.

Μείωνει τις λεπτές γραμμών και τις ρυτίδες: οι ενυδατικές φόρμουλες που έχουν μέσα στη σύνθεσή τους χρυσό «φυλακίζουν» την υγρασία δίνοντας  υγιές, απαλό και λαμπερό δέρμα.

Μείωση των κηλίδων και των πανάδων: Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο  χρυσός χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μειώνοντας τις φλεγμονές. Οι αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητες του μειώνουν τις φλεγμονές, και ταυτόχρονα επιβραδύνουν την έκκριση μελανίνης, μειώνοντας έτσι τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες.

Λάμψη χρυσού: Ένα ακόμα πλεονέκτημα που συναντάμε με τη χρήση προϊόντων που περιέχουν χρυσό είναι πως αντανακλά το φως και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό, λαμπερό και γεμάτο υγεία.

Τι πρέπει να προσέξω όταν χρησιμοποιώ προϊόντα χρυσού;

Κάτι που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας πριν αποφασίσουμε να επιλέξουμε το χρυσό για την περιποίηση της επιδερμίδας μας είναι φυσικά το να μην είμαστε αλλεργικοί σε αυτόν. Όπως όλα τα μέταλλα έτσι και ο χρυσός μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, οπότε καλό θα είναι να γνωρίζεται από πριν ποιες είναι οι ευαισθησίες τις επιδερμίδας σας.

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα όταν επιλέγουμε προϊόντα χρυσού, είναι να είναι ο χρυσός καθαρός και μικρής κοκκομετρίας. Είτε μας αρέσει είτε όχι ο χρυσός είναι ένα ακριβό υλικό και το ίδιο και τα προϊόντα που τον περιέχουν. Αυτό δείχνει και την ποιότητα του. Έτσι καλό θα είναι να προσέχουμε πολύ τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε, να αναφέρουν ότι ο χρυσός είναι 97% καθαρότητας και πάνω και φυσικά να είναι 24ων καρατίων. Όσο αφορά την κοκκομετρία είναι αυτή που καθιστά τον χρυσό απορροφήσιμο. Αν λοιπόν οι κόκκοι του χρυσού δεν είναι πολύ μικροί, ο χρυσός είναι εντελώς άχρηστος , καθώς δεν απορροφάται από το δέρμα. Και πάλι το κακό με τον χρυσό υψηλής κοκκομετρίας είναι ότι είναι υπερβολικά ακριβός.

Καταλήγοντας λοιπόν όσο αφορά τον χρυσό στα καλλυντικά, βλέπουμε πως είναι ένα πραγματικά εξαιρετικά αποτελεσματικό ενεργό συστατικό, που αξίζει να βρίσκεται μέσα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Πρέπει  παρόλα αυτά να είστε προσεχτικοί στην επιλογή των προϊόντων σας καθώς λίγα είναι αυτά που περιέχουν πραγματικό χρυσό και τα οποία είναι αρκετά ακριβά, με τιμή τριψήφια και πολλές φορές τετραψήφια.

Illicit GK exclusive collection- 24K pure gold
Κλείσιμο

Illicit GK

SKIN CARE

Κλείσιμο

Είσοδος

Κλείσιμο

Καλάθι (0)

Το καλάθι είναι άδειο Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Illicit GK

SKIN CARE





EnglishGermanGreekRussian